fak

U Slavonskom Brodu započeo 6. Festival amaterskih kazališta

festival
Foto: Ivica Galović/PIXSELL
1/4
02.09.2013.
u 23:05

Brođani i brojni gosti u šest dana trajanja festivala imat će priliku pogledati ukupno devet kazališnih predstava

Umjesto dizanja, jedinstvenim spuštanjem zastave na ljetnoj pozornici u atriju Kazališno-koncertne dvorane \"Ivana Brlić-Mažuranić\" večeras je započeo 6. Festival amaterskih kazališta i Međunarodni festival kazališnih amatera. Brođani i brojni gosti u šest dana trajanja festivala imat će priliku pogledati ukupno devet kazališnih predstava, što je više u odnosu na prijašnje godine. Sve kazališne izvedbe ove su godine prošle kroz posebnu selekciju žirija, pa organizatori festivala, članovi brodskog \"Satiričkog kazališta mladih\", garantiraju kvalitetan umjetnički i scenski sadržaj. Prošlogodišnji pobjednici festivala, Gradsko kazalište mladih iz Viteza na žalost zbog bolesti glavnog glumca svojom pobjedničkom monodramom \"Đe ti je pita?\" nisu mogli otvoriti ovogodišnji \"FAK\" kako je to bilo najavljeno, no ništa manje zanimljiva nije bila večerašnja prva predstava \"The Zoo Story\" Edwarda Albeeja u izvedbi studenata treće godine glume i lutkarstva Umjetničke akademije u Osijeku Gorana Vučka i Nemanje Mutića, koja je pobrala i prve festivalske aplauze.

-Festival amaterskih kazališta postao je svojevrstan brand u kulturi Slavonskog Broda u ovom dijelu godine. Ne tako davno, prije šest godina festival se rodio kao ideja i unatoč tome što je bilo skeptika koji nisu vjerovali da će festival uspjeti on traje i dalje. Računajući na povijest Grada Slavonskog Broda i veliku ljubav Brođana prema profesionalnim i amaterskim kazalištima bili smo sigurni da će \"FAK\" svake godine biti još bolji. Najbolji primjer je publika, gledalište je puno i svake večeri gledatelja će biti sve više. Iako je deveti mjesec i na otvorenom je već malo hladnije to neće omesti festival. Za razliku od profesionalaca amateri ipak unesu više duše i srca, možda i radi toga da se dokažu kako mogu parirati profesionalcima, a to festival u Brodu najbolje i pokaže. Mislim da je ovo dobra stvar, te da tako treba i u buduće nastaviti, razvijajući ideju da naš grad dobije i svoje profesionalno kazalište, rekao je gradonačelnik Slavonskog Broda dr. Mirko Duspara nakon što je svečano otvorio ovogodišnji Festival amaterskih kazališta i Međunarodni festival kazališnih amatera.

Ako vremenski uvjeti to dozvole sve festivalske predstave održat će se \"pod vedrim nebom\", na pozornici ispred Kazališno-koncertne dvorane „Ivana Brlić Mažuranić“ u središtu Slavonskog Broda. Program svih večeri, do subote kada je zatvaranje festivala počinje u 20 sati, a za praćenje predstava gledateljstvu su organizatori osigurali 400 ugodnih sjedećih mjesta.

>>Kazališni amateri pomažu Kristini u nabavci skutera

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije